Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/vhosts/passmore-projects.nl/httpdocs/admin/databaseconnectie.php on line 4
Actueel : innoveren door samenwerken
HomeNieuwsExpertiseKlantenContact

Actueel


April 2020: Nieuwe opdracht als ambtelijk projectleider proeftuin Maatschappelijke Diensttijd gemeente Amsterdam

Het kabinet wil een maatschappelijke diensttijd (MDT) invoeren. Tijdens deze maatschappelijke diensttijd doen jongeren nieuwe ervaringen op bij een organisatie door wat te doen voor een ander of de samenleving. Ze leren daar nieuwe vaardigheden (zoals koken, met machines werken of een evenement organiseren) en kunnen zo ontdekken welke studie of wat voor werk ze willen gaan doen. Daarom is het van belang dat de jongeren in een zo breed mogelijk palet van sectoren aan de slag kunnen. Ook leren ze nieuwe mensen kennen, bijvoorbeeld door te sporten met jongeren met een andere achtergrond of door met ouderen actief te zijn. Aan de andere levert de maatschappelijke diensttijd maatschappelijke organisaties meer inzet en competenties van jongeren bij hun opgave en rol in de samenleving.

Februari 2020: interview met Willeke Passmore over de OV-coach

Binnen Amsterdam is de OV-coach al een tijdje een succes. Sinds 2018 hebben honderden reizigers voor wie zelfstandig reizen niet vanzelfsprekend is dankzij de OV-coach hun weg leren vinden met de metro, tram of bus. In 2020 wordt de OV-coach opgeschaald naar de hele regio van Vervoerregio Amsterdam. Klik door voor het artikel op de website van de Vervoerregio Amsterdam!

Februari 2020: Iets héél anders! Nieuwe opdracht als adviseur duurzaam cremeren

De toename aan crematies, de CO2 uitstoot van gasovens én de wens dat Amsterdam in 2040 een aardgasvrije stad is vormen de aanleiding voor een onderzoek naar de mogelijkheden tot verduurzaming van de gemeentelijke begraafplaats De Nieuwe Ooster. Inzet als adviseur vanuit de flexschil van Bureau Interim & Advies van de gemeente Amsterdam.

Januari 2020: Passmore Projects wint aanbesteding bij Bureau Interim & Advies van de gemeente Amsterdam

Bureau Interim & Advies (BIA) van de gemeente Amsterdam heeft in december een aanbesteding uitgezet voor Interim & Programmamanagers. Na het winnen van deze aanbesteding is Passmore Projects toegevoegd aan de flexibele schil van BIA en kan daarmee binnen de gemeente Amsterdam bij elke directie, dienst of afdeling worden ingezet. Klik door voor meer informatie over BIA....

Januari 2020: OV-coach in KRO-NCRV programma Net ff anders

Op 14 januari om 21.10 uur volgt het tv-programma Net ff anders Mitchell. De 28-jarige Mitchell uit Amsterdam woont op zichzelf met begeleiding en werkt 32 uur per week als afwasser in een hotel. Vanwege zijn lichte verstandelijke beperking functioneert hij het beste als zaken volgens een vaste structuur verlopen, en daarom vindt hij nieuwe dingen lastig. Één van die dingen is zelfstandig reizen met het openbaar vervoer. Om het reizen voor Mitchell makkelijker te maken, krijgt hij hulp van OV-coach Kim. Zij weet precies tegen welke struikelblokken mensen met een beperking aan kunnen lopen. Zij gaat net zo vaak met Mitchell reizen tot hij zijn angst voor het onbekende onder controle kan houden. Mitchell moet niet alleen de routine van het reizen leren, hij moet ook zijn angst voor de snelle trein overwinnen. Vastberaden als Mitchell is, gaat hij de strijd met zijn angsten aan. Door zijn beperking zal reizen met het openbaar vervoer nooit een vanzelfsprekendheid worden, maar Mitchell laat zien dat ook hij op zijn manier kan reizen met het openbaar vervoer.

December 2019: Het is rond! Passmore Projects mag ook de projectleiding voeren over de OV-coach in 2020.

Vanaf januari gaat het succesvolle project de OV-coach van de gemeente Amsterdam over naar de Vervoerregio Amsterdam. Daarmee komt de OV-coach beschikbaar in alle 15 gemeenten van de Vervoerregio (Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam - Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland, Wormerland en Zaanstad). De OV-coach is een praktische invulling van één van de maatregelen uit het Beleidsplan Inclusieve Mobiliteit van de Vervoerregio. En we mogen door als team. Blij, trots!

December 2019: slotconferentie met Amsterdamse ondernemers, studenten en gemeente over Diversiteit & Inclusie (D&I)

Vanaf juli 2019 zijn meer dan 120 ondernemers en een aantal studenten ondernemerschap gesproken over D&I. Hoe staan zij erin, wat zijn hun behoeften, hoe staan zij tegenover een Servicedesk, een ambassadeursnetwerk en een keurmerk? In aanwezigheid van wethouder Everhardt zijn de resultaten van de gesprekken teruggekoppeld en is het stokje overgedragen aan Diversiteit in Bedrijf. Zij gaan, samen met het ontstane netwerk, de Servicedesk in Amsterdam vormgeven. Willeke Passmore was samen met Joris Bruinsma (Bureau Interim Advies gemeente Amsterdam) projectleider van dit mooie initiatief.

Oktober 2019: Infographic OV-coach Vervoerregio

Vanaf januari 2020 gaat de OV-coach naar de Vervoerregio! Inmiddels is er vanuit de Vervoerregio een prachtige infographic over de OV-coach. Daarnaast is er een mooi artikel verschenen op de website www.wijnemenjemee.nl. Klik door voor de infographic...

Augustus 2019: Door als projectleider voor het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Amsterdam - Diemen

Ook in het schooljaar 2019-2020 gaan de inspanningen van Passmore Projects om voortijdig schoolverlaten te verminderen onverminderd door. Hetzelfde geldt voor de activiteiten rond loopbaan- en oriëntatie begeleiding (LOB). Super, blij, trots!

Juni 2019: OV-coach in eerste editie magazine Onbeperkt Meedoen van het ministerie van VWS

In de allereerste editie van het magazine Onbeperkt Meedoen! van het ministerie van VWS en I&W staat een prachtig artikel én filmpje over de OV-coach. Onze ambassadeur Noureddine vertelt waarom de OV-coach voor hem zo belangrijk is. Klik door...


Facebook Twitter LinkedIn Andere share mogelijkheden

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten