Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/vhosts/passmore-projects.nl/httpdocs/admin/databaseconnectie.php on line 4
Actueel nieuwsitem : innoveren door samenwerken
HomeNieuwsExpertiseKlantenContact

April 2020: Nieuwe opdracht als ambtelijk projectleider proeftuin Maatschappelijke Diensttijd gemeente Amsterdam

Het kabinet wil een maatschappelijke diensttijd (MDT) invoeren. Tijdens deze maatschappelijke diensttijd doen jongeren nieuwe ervaringen op bij een organisatie door wat te doen voor een ander of de samenleving. Ze leren daar nieuwe vaardigheden (zoals koken, met machines werken of een evenement organiseren) en kunnen zo ontdekken welke studie of wat voor werk ze willen gaan doen. Daarom is het van belang dat de jongeren in een zo breed mogelijk palet van sectoren aan de slag kunnen. Ook leren ze nieuwe mensen kennen, bijvoorbeeld door te sporten met jongeren met een andere achtergrond of door met ouderen actief te zijn. Aan de andere levert de maatschappelijke diensttijd maatschappelijke organisaties meer inzet en competenties van jongeren bij hun opgave en rol in de samenleving.

Deze Amsterdamse proeftuin MDT wordt uitgevoerd door 5 stadsdelen in samenwerking met 5 lokale partnerorganisaties en 5 Jongeren Informatie Punten (JIP's) in de stadsdelen. In de proeftuin wordt geëxperimenteerd met de opzet, aanpak en methodiek van MDT, de proeftuin moet tevens zicht geven op de wijze waarop MDT na afloop van het project kan worden geborgd binnen de bestaande sociale infrastructuur in de stad. De ambtelijk projectleider MDT werkt op het snijvlak van beleid en realisatie. De projectleider moet de weg goed kennen binnen het gemeentelijk apparaat, de gemeentelijke processen, feeling hebben met de uitvoerende instellingen in de stad, en de projectorganisatie / uitvoering als uitvoerend opdrachtgever richting geven. De ambtelijk projectleider is linking pin tussen de stuurgroep MDT,het operationeel projectteam, de uitvoeringspartners en de gemeentelijke organisatieonderdelen die betrokken worden bij de proeftuin MDT.
De ambtelijk projectleider wordt ingezet tijdens de aanloopfase van de proeftuin.

Inzet via Bureau Interim & Advies (BIA) van de gemeente Amsterdam. Na een gewonnen aanbesteding is Passmore Projects toegevoegd aan de flexibele schil van BIA. De adviseurs/projectleiders worden ingezet als BIA zelf geen capaciteit heeft.

 

 


Datum: 15-04-'20

Terug naar overzicht
Facebook Twitter LinkedIn Andere share mogelijkheden

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten