Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/vhosts/passmore-projects.nl/httpdocs/admin/databaseconnectie.php on line 4
Actueel : innoveren door samenwerken
HomeNieuwsExpertiseKlantenContact

Actueel


Oktober 2021: Nieuwe klus als aanjager inclusieve mobiliteit

Inclusieve mobiliteit is er voor iedereen! Waar we écht vanaf moeten is de vraag hoe groot de doelgroep is waar we het bij inclusieve mobiliteit over hebben. Het is namelijk geen relevante vraag. Wie denkt dat het een extraatje is zit op het verkeerde spoor. Fysieke beperkingen zijn niet toebedeeld aan een vaste groep; als je met skiën je been breekt dan hoor je daar ineens, zomaar bij. Deze gedachte moet in 2022 goed landen bij de Vervoerregio Amsterdam en haar vervoerders.

Oktober 2021: Nieuwe klus als projectleider Haltebuddy/Haltehulp

De Haltebuddy is een prototype (app) van het focusteam van het CTO innovatieteam van de gemeente Amsterdam, ontwikkeld in samenwerking met Cliëntenbelang Amsterdam, de Vervoerregio Amsterdam en het GVB. Reisadvies voor mensen met een beperking wordt persoonlijker gemaakt. Het reisprofiel wordt gekoppeld aan het Centraal Haltebestand en meldt (on)toegankelijke haltes en bijvoorbeeld realtime informatie over kapotte liften. De app is nu nog een stand-alone app en moet naast de reisplanners gebruikt worden. Na een testfase (december 2021 - februari 2022) wordt de app gelanceerd in de app van het GVB. Uiteindelijk is het de bedoeling om de app door te ontwikkelen en te integreren in bestaande reisadviesdiensten zoals 9292OV.

September 2021: Interim klus bij Jantje Beton afgerond

Met heel veel plezier ben ik interim programmaleider Kinderen in Kwetsbare Speelposities (KIKS) geweest, waar ik de Speelkaravaan onder mijn hoede had. Daarnaast was ik projectleider van het SamenSpeelNetwerk (in samenwerking met de projectleider van het Gehandicapte Kind). Fantastisch mooie opdrachten en in de woorden van Jantje Beton: #stopnooitmetspelen!

Juli 2021: Passmore Projects B.V.

Na bijna 14 jaar zelfstandig ondernemen is het tijd geworden om de volgende stap te zetten: Passmore Projects wordt een B.V. Het wordt een geruisloze overgang, dus alle overeenkomsten gaan mee in de B.V. Op 9 juli 2021 zijn de officiële stukken ondertekend bij de notaris.

Juni 2021: OV-coach in de toekomstvisie Sociaal Vervoer van de gemeente Amsterdam

De strategie berust op 6 pijlers, waanvan "inclusief openbaar vervoer" er één van is. In de toekomstvisie staat: we slechten fysieke en mentale barrières in het gebruik van het OV. We maken versneld haltes toegankelijk en 'verleiden' Amsterdammers om het gemak van het OV te ervaren. Op verzoek maken OV-Coaches hen persoonlijk wegwijs. Het uitvoeringsprogramma inclusieve mobiliteit van de Vervoerregio Amsterdam geeft hier grotendeels invulling aan.

April 2021: Gemeenteraad Amsterdam wil dat de aanbevelingen uit het onderzoek naar duurzaam cremeren worden uitgevoerd

Vorig jaar heeft Passmore Projects, samen met de gemeentelijke crematoria De Nieuwe Noorder en De Nieuwe Ooster een onderzoek uitgevoerd naar duurzaam cremeren. Het onderzoek is middels een motie door D66 en GroenLinks ingebracht in de gemeenteraad van 20 januari. In de motie is het college van B&W gevraagd om de aanbevelingen uit het onderzoek uit te voeren. Een prachtig resultaat! Inmiddels zijn de eerste aanbevelingen al uitgevoerd.

December 2020: Aan de slag voor Jantje Beton!

Jantje Beton heeft Passmore Projects gevraagd om vanaf 1 januari 2021 de rol van programmaleider KIKS (Kinderen in Kwetsbare Speelposities) te vervullen. Een fantastisch mooie klus!

November 2020: Voor de Jeugd Dag

Op 2 november heeft Willeke Passmore, samen met Leo Rutjes, directeur van de Stichting Alexander een workshop mogen doen voor de Voor de Jeugd Dag over de gemeentelijke proeftuin Maatschappelijke Diensttijd Amsterdam en het Platform Maatschappelijke Diensttijd Amsterdam! Maar liefst 157 deelnemers hebben deze workshop gevolgd. De Voor de Jeugd Dag is voor gemeenten, zorgaanbieders, kinderopvang, (jeugd)gezondheidzorg, onderwijs-, branche-, beroeps- en cliëntenorganisaties en is een initiatief van het ministerie van VWS, het Nederlands Jeugdinstituut en de VNG.

Oktober 2020: Passmore Projects is gevraagd om een vervolg te geven aan het onderzoek naar duurzaam cremeren

Samen met de gemeentelijke crematoria/begraafplaatsen De Nieuwe Noorder en de Nieuwe Ooster in Amsterdam heeft Passmore Projects een onderzoek uitgevoerd naar duurzaam cremeren. In de aanbevelingen zijn aanbevelingen opgenomen voor verduurzaming op de korte, middellange en lange termijn. Samen met the Green Office, een programma van de gemeente Amsterdam en de twee crematoria worden deze maatregelen uitgewerkt in concrete acties.

Oktober 2020: OV-coach in de eerste aflevering van de Metropoolregio Amsterdam

De eerste uitzending van het online programma Metropoolregio Actueel op 20 oktober stond in het teken van mobiliteit. In een tijdsbestek van een uur passeerden uiteenlopende onderwerpen de revue. Presentatrice Marijke Roskam sprak zowel aan tafel als digitaal met verschillende gasten over spitsmijden, inclusieve mobiliteit, smart mobility en slimme oplossingen voor logistieke opgaven. Kijkers konden tijdens de uitzending vragen stellen aan de gasten in de studio en reageren op stellingen. In de uitzending kwam ook Thea de Vries, secretaris-directeur van de Vervoerregio Amsterdam, aan het woord. Zij sprak over het belang van toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor iedereen. Daarvoor worden onder meer OV-coaches ingezet, die reizigers met een beperking helpen om zo veel mogelijk zelfstandig te reizen. In een videobijdrage vertelde Mitchell over zijn ervaringen en kwam via een digitale verbinding rechtstreeks in de uitzending. Klik door voor de uitzending...


Facebook Twitter LinkedIn Andere share mogelijkheden

Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten